Adultul ADD

Fiindca de ceva vreme umaresc evolutia unuia in special si altora  la modul general am inceput sa  imi formez niste pareri si lini de evolutie .
Adultul ADD a fost cu siguranta un copil AD/HD .De cele mai multe ori nediagnosticat  ci doar catalogat :neastamparat, obraznic , „fara stare” ,puturos sau alte caracterizari similare .El nu a fost in stare sa fie”copil cu premiu si coronita” .In cele mai multe cazuri rezultatele erau de genul”doi de 10 si  alti doi de 3″ .Inconstant dar destept .Fara sa-si faca teme ptr ca ar fi fost prea plictisitor sa urmeze o rutina .De vina  deveneau profesori(prea prosti dupa parerea lui ) ,colegii care nu-l agreeau sau parinti care nu-l intelegeau.Oricum , cineva trebuia sa fie de vina .Niciodata EL !
La scolile pe care le dorea nu il primeau sau daca il primeau era dat afara curand ,incapabil sa urmeze un minim de disciplina sau sa invinga monotonia invatarii . Dar oricum ailalti erau de vina nu EL pentru tot .Ei erau niste cretini fiindca  nu au vazut geniul din EL . Parinti devin sursa de bani pentru tot felul de incercari de cariere .In care de obicei esueaza . La modul declarativ se bate cu caramida in piept ca ii iubeste dar daca i se cere ajutorul concret va gasi „n” motive sa ii faca cu „ou si cu otet ” ptr ca cer de la el .
Adultul ADD nu e in stare de un job laborios . El nu e in stare sa se trezeasca singur dimineata , nu e in stare sa urmeze un program regulat .Joburile care implica consum mental sau fizic nu sunt de el .Il plictisesc , il streseaza . Se cantoneaza in joburi prost platite.Sau si mai rau .
Adultul ADD este un vesnic revoltat .Un Gica Contra .Isi gaseste  cate o cauza , o marota pe care o apara sau ataca cu ardoare si perseverenta pe care daca ar avea-o in rest ar fi de invidiat .In general e un consumator de energie in favoarea lucrurilor „non-sens” . Probabil de asta nu-i ramane energie sa-si urmeze un drum serios in viata !
Emotional , adultul ADD  nu e in stare de stabilitate .Se plictiseste .Sau este tot timpul suspicios .Gelos. Incapabil sa-si construiasca o relatie in care ar trebui sa investeasca efort si timp . Ceasul lui nu ticaie niciodata la fel cu al partenerei .
Adultul ADD ii desconsidera intodeauna pe ceilalti .Le critica realizarile .Familiile fericite il fac sa se simta inferior. Atunci e mai simplu sa le critice . Sa le vorbeasca de rau .In felul asta  isi gaseste el o justificare .Femeile sunt proaste .Copii tampiti .Femeile inseala .Barbatii dobitoci…in general toti din jurul lui au cate un defect .Daca le merge bine …au noroc.Da .El crede in NOROC . Care invariabil se pare ca la el nu vine .NU are noroc de scoli , de joburi(intodeauna exista un motiv ptr care nu are „noroc” ), de partener de viata (ori nu-l iubesc, ori il inseala , ori sunt proaste , ori il parasesc si atunci reactioneaza melodramatic si violent ).
Intodeauna da vina pe altul . Ce simplu ar fi daca ar incepe cautarea vinovatului in propriul lui EU .Asta ar fi primul pas .

4 gânduri despre „Adultul ADD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.