Adevar sau provocare

Romanului ii place sa se minta . Ca sa „dea frumos” .Sa fie „curat si uscat ” in fata „lumii” .
Bacul „olimpicilor” a fost o catastrofa . Doar 30  % au promovat (ca vai de ei ). Care este Adevarul ?
Adevarul este ca  nu se invata …Ca intodeauna s-a stiut ca e o formalitate sa copii si sa furi la acest BAC .  La multe din aceste loturi olimpice invatatura era ceva secundar  .Un simulacru subordonat performantei . O mostenire grea , ramasa de pe vremea comunista . Daca aducei medali de aur pentru partid nu mai conta cat invatasei , cat de destept erai sau ca unii erau de-a dreptul analfabeti (fara exagerare-incercati sa ii evaluati pe unii de la fotbal de ex ) …nu mai conta nimic altceva . Daca munceai in sala(teren) asta era TOT .Restul diplomelor veneau de la sine .
Victime ? Copii ,sportivii .Care nu au inteles care era  raul care li se facea .
Toata povestea asta s-a continuat  si in vremea post comunista in virtutea inertiei . Copii stiau ca examenele se trec si cu note  mari inca , de la sine .
Putini au inteles ca a invata nu e un efort inutil ci un mod de a „creste ” tu ca OM . Ca inainte de a fi sportiv trebuie sa fi OM . Sa ai Caracter , Educatie si Bun Simt .   Putini au inteles asta .
 Oare ce fel de caracter au inteles unii „mari antrenori” ca le vor forma , acceptand sa formeze generatii intregi de sportivi fara educatie si invatandu-i ca a copia si fura la examene este o normalitate ? De ce s-a amestecat scoala cu sportul ? Mai rau , de ce se subordoneaza scoala sportului asa cum nu se intampla intr-o tara civilizata ?
NU este vina copiilor  de la lot ca au picat examenul .Este vina   „educatorilor” ca i-au adus aici ! Ei ar fi trebuit sa le tina loc parintilor absenti nu sa ceara profesorilor sa-i treaca clasa fara invatatura  .Dar au uitat  ,se pare , asta !
Profitand de „lejeritatea” acestu BAC „special”   toata „spuma” copiilor de bani gata  se inscria aici .Toti deveneau si ei „olimpici” . Criterii ? Banii lui tata , pilele lui „bunicu” , etc .
Si asa a devenit Romania o tara plina de olimpici :)) . Ce conta ca medaliile erau din ce in ce mai putine . Clar ca nu se mai muncea nici in sala !
Redati demnitatea ! Nu ii mai mintiti pe copii ca a  fura este normal ! Ca fi lipsit de educatie este NORMAL .
Nu e nevoie sa fie fizicieni dar nici analfabeti . Si in nici un caz nu trebuiesc invatati ca a copia la un examen este normal . ASta ar fi PROVOCAREA . Provocarea de a forma oameni verticali .

10 gânduri despre „Adevar sau provocare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.