What a kind … :)

Ce zi astazi :))
Cum spuneam ? „Sa nu subestimam China in nici un caz :)”  uite ca asa a fost .Regal chinezesc .
Si zambete meritate pentru Mihai si Aly . Fetita asta munceste mai mult decat isi pot imagina multi . Daca azi a fost atat de sus este pentru ca sunt putine gimnaste care sa fi muncit atat cat ea .Iar azi a fost in varf de forma . Dificultate mai mare . A riscat si aici si la sol . 
La sol Ponor nu a prezentat decat ce a prezentat pana acum si atat . Nimic peste . Multi adauga elemente fantastice . DACA cu ele ar fi fost mai sus … Intrebarea e : ar fi avut suflu pentru ele . Ma indoiesc.
Sandra a stiut sa piarda  zambind .Tot respectul pentru ea ! 
AlY  la sol . Imperiala . Stiu , nu e balerina .Darultima oara parca nu era concurs de balet aici .Nici macar de ritmica . E gimnastica la care e nevoie de acrobatica . Iar ea a demonstrat ca stie sa riste .Si ca mai are si suflu sa faca exercitiu pana la capat . Mama ei de „conditioning ” :)) DE ai nu e bine sa „furi” la antrenament 🙂
Alt reper important este ca fetele au fost in varf de forma acum mai bine de o luna ultima data . Atingera  varfului de forma la europene , apoi tragerea in al mentine pana la „selectie” …Oricine stie ca nu poti tine in plafon sportivul 3 luni …Asta e !
Nu pot decat sa ma bucur pentru Brestian ..Doua declartii  pe care putini din Romania  le inteleg.
Cum este sistemul american?
Dacă eşti leneş în America, mori de foame! Nu-ţi dă nimeni nimic pe degeaba. Dar America te lasă să faci ceva. Eu ajung primul la sală şi sting ultimul lumina. Câte 10-12, chiar 14 ore pe zi ca stăpân de sală. La început am curăţat WC-uri, iar acum, dimineaţa, la ora 7, dau cu aspiratorul în sală! Şi acum spăl WC-uri, dacă nu găsesc pe nimeni să le spele! Fiecare serviciu costă în America, aşa că trebuie să te descurci, nu să fii comod! Ştiţi la ce oră se trezeşte Bela Karoly? La 5! Se culcă la ora 22.30. Şi are 69 de ani. Iar Martha, soţia lui, coordonează toate loturile şi stă în sală câte 6-7 ore zilnic. E angajata federaţiei. În rest, noi, ceilalţi antrenori, nu primim bani de la stat. Munca noastră este la cluburi.”

Riscăm să ni-l „fure” americanii şi pe Octavian Bellu?
Bellu nu rezistă în America! Profesional, este la un nivel mare, dar în America nu există funcţia de antrenor-coordonator, adică ceea ocupă el în România. Ar avea doar două şanse: fie să lucreze la un patron, dar este greu, am să explic de ce, fie să o ia de la 0, să-şi deschidă propria sală, dar nu ştiu dacă vrea asta.

De ce este greu la patron?
Fiindcă patronul cere să-i faci bani. Iar Bellu nu ştiu dacă ar lucra cu toţi copiii, aşa cum fac eu la sala mea. Iar ca să-l plătească doar pentru a lucra doar cu două-trei sportive, cele care ar putea face perfomanţă, nu ştiu dacă şi-ar permite acel patron. Poate să-i dea şi 500.000 de dolari pe an, dar trebuie să-şi permită. Cum am mai spus, nu poţi refuza părintele care vine să aducă un copil la gimnastică. Nu-i poţi spune că nu vrei să-l ţii, deşi poate că nu are talent! „

Cine are minte sa inteleaga aceste cuvinte este mult deasupra …

Un gând despre „What a kind … :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.