Poveste europeana

intr-o tara departe numita Europa  s-a incheiat un European . Cel feminin of course 🙂
Pentru prima oara dupa multi ani am vazut un concurs pe echipe castigat  de Romania in very old fashon 🙂 Siguranta …. totul a mers ca la carte si asta cu concursul unei Rusii decimata de de accidentari (slava Domnului ca rusii inca nu au invat ca  gimnastica este si stiinta nu numai munca si arta :)) ) . Romania a simtit asta si in contextul une scaderi in valoare a Europei (exceptie GBR care pregateste o echipa de mare viitor ) a marjat pe vechea marja a sigurantei marca B&B si a castigat . Cu ceva emotii e drept !
Practic la senioare greul e pus pe dubla Iordache-Bulimar . Doamne fere de ceva accidentari ca echipa devine poveste .
Munteanu e frumusica , gratioasa , placere sa o privesti   dar potential de a dezvolta acrobatica competitiva nu prea vad . Nu prea are forta sa le  duca . Dar e o placere de privit .
La junioare din pacate desi antrenate foarte bine pare aceeasi poveste . Felul in care aterizeaza dupa fiecare linie pare sa spuna o poveste care din pacate  se aseaza pana la sfarsit pe articulatiile lor . Fetele astea dau mai mult decat genetic au fost desenate . Poate in marea campanie romaneasca  vor  sterge cu buretele vechile criterii de selectie si vor deschide si calea copiilor ” non conform scolii vechi de gimnastica ” .
Apropo de campania declansata … de ce nu cred eu in ea … pentru ca e gresit pornita  …Pacat de bani .
Ce as fi facut in locul lor .
As fi investit in cluburi private . As fi acordat imprumuturi fostilor sportivi acum antrenori  ca sa utileze  sali vechi ( sunt o gramada de de facilitati care se degradeaza in Ro ), i-as fi ajutat sa supravietuiasca  in primii ani . Si asta in toate colturile tarii . I-as lasa pe ei sa se ocupe de selectii . As lasa parinti sa isi faca si ei partea lor de travaliu in a contribui financiar . Dintr-o mie de copii care fac  primi 2 ani de antrenament raman poate 10 mai departe . Indiferent cat de bine ii selectionezi . Din varii motive . A da burse  ptr  toti copii la nivel recreational  este imposibil . a selectiona dintre ei este risky . Nimeni nu poate arata cu degetul un copil de 5-6 ani si sa zica : „ala e ! „
Asa  daca ar fi ajutat pornirea de sali  in toate colturile tarii , daca le-ar fi dat sansa unora sa isi dezvolte propria afacere … asta era o investitie pe termen lung ….. Fiind a lor ar fi avut tot interesul sa o faca sa mearga !
Asta daca vrei sa faci  din campanie un succes si nu un mod de a face bani pentru unii .
Altfel Europeanul a fost o poveste frumoasa care este greu de crezut ca se va mai repeta la mondiale . Dar cine stie … 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.