Acum 10 ani …

Acum 10 ani ma pregateam de marea schimbare . Cu entuziasm , cu frica,  cu temeri si sperante… multe sperante si multe temeri. 

Am lasat in urma vise neimplinite.  Am luat cu mine dorinta de a schimba carma . In unele am reușit . Cu altele ma lupt . 

Familia mea imperfectă este cea mai mare împlinire.  Perfecțiunea apartine lui Dumnezeu si sincer nu mi-o doresc. 

Imi ador nepoții.  Zîmbetele lor , lumina din ochii lor ma fac sa incep  fiecare zi .

Ei sunt perfecti in imperfecțiune .  

Fara gluma dar sunt cei mai frumosi copii ever . Ca doar sunt ai lui Nana, nu? 

Am gasit ce am cautat in drumul meu peste ocean? In unele da , in altele da . Am gasit altele la care nu ma asteptam . Am gasit locul pe care il numesc acasa . 

Pentru ca acasa este unde iti sunt cei pe care ii iubesti . Cei fara de care nu ai trăi. Acolo iti este sufletul.  Si lupta ta de fiecare zi e sa ii sti fericiți. 

Asta a fost motorul care m-a făcut să trec un ocean . Sa fac tot ce pot să le dau mai multe șanse in viață decât am avut eu . 

De atunci au trecut 10 ani . Am schimbat un continent , o țară. Mi-am adaugat o a două cetățenie.  Sun cetățean al unei tari pe care am ajuns sa o iubesc . Păstrez in suflet ce e valoros din moștenirea românească.  Nu reusesc sa mă mai identific cu ce este acum România.  Ma bucur ca nu sunt acolo sa trăiesc istoria ei contemporană.  M-ar fi demolat sufletește mizeria umană și socială , hoția și minciuna .  Sa ne intelegem . Asa cum am spus mereu … e peste tot in lume . Contează procentul in care o întâlnești.  Iar in Romania S-a răsturnat căruța. 

No offense. Mă simt mai româncă aici . Mai buna decat m-am simțit vreodata.  Pentru ca înțeleg.  Inteleg ca lucruri care par normale acolo nu sunt . Inteleg ca patriotismul deșănțat,  batutul cu pumnul in piept … sunt doar de fatada . Uneori o mancare romaneasca , gatita cu drag pentru cei pe care ii iubesti este o dovada de patriotism si dragoste de romanism mai mare decat paradele de facebook sau mitingurile care dau bine la televizor . 

Nu așteptați schimbarea României în mitingurile de strada . România e viciată din mentalitate.  Iar asta nu schimbați prin mitinguri . In strada nu schimbați decât un partid cu altul . Si sa ma ierte Dumnezeu dar nu cred ca in Romania exista un partid curat , pentru care sa meriți sa lupți . 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.