Catedrala din sufletele noastre

 

 

 

 

La multi ani Romanie . Pentru mine nu esti un spatiu geografic ci unul spiritual . Alcatuit din istorie  , muzica , literaratura , credinta si nu in ultimul rand familie  …

Pot fi oriunde in lumea asta mare romanca in esenta mea . Fara fala si parada .

Ma simt mai romanca aici  decat ce este acum  , acolo , in acel spatiu geografic ( diferit de cel de acum 100  de ani ca sa fim onesti cu noi ) ,

Cel putin noi , aici , nu facem din Romania o afacere . O iubim , poate mai putin pompos , , mai putin pe la televizoare , dar o iubim neconditionat . Neconditionat , asa cum iti iubesti un copil . Indiferent cum este el : urat sau frumos , destept sau sarac cu duhul , devotat sau nepasator .

Noi nu o vindem pe un kil de  ulei si nu o dam la schimb cu nici o avere . Noi nu scuipam printre dinti seminte pe ea si nici nu o periem la schimb ,  ” ca sa dam bine pe sticla ” .

Romania este in noi , ca parte din fibra noastra , fara mandrie pompoasa .

In cei mai multi dintre cei ramasi acolo geografic vorbind , nu ma mai regasesc . Nu avem nici standardele lor . Nici pretentiile lor . Nu facem o afacere din Romania sau din credinta .

Nu am facut averi furand . Nu ne-am ridicat palate pe spinarea nimanui . Mai amestecam alte cuvinte in vorbirea noastra de zi cu zi dar asta nu ne face mai putin romani decat cei ce  stau in Romania geografica . Pentru ca Romania din suflet este infinit mai valoroasa  .

Asa ca , romani care purtati Romania in suflet sa ne traim viata frumos  pentru ca asta e felul in care putem da valoare spiritului romanesc . Cititi din cand in cand romaneste , cantati romaneste cand va cere inima , asterneti-va la masa romaneste cand va este pofta . Inchinati-va simplu , nu cu fala . Pentru ca adevarata catedrala se afla in sufletele voastre si nu are nevoie de aur ca sa fie pastrata .

DSC_6916

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.